تحولات لبنان و فلسطین

گزینه بد پیش روی رژیم اسرائیل و آمریکا، همان اجتناب از حملات پیشگیرانه به تاسیسات هسته ای ایران است.

اندیشکده آمریکایی نشنال اینترست: برنامه هسته ای ایران را نمی توان بمباران کرد

این روزها حرف و حدیث ها پیرامون حمله پیشدستانه اسرائیل به ایران در رسانه های غربی شدت گرفته است که برخی از آمریکایی به شدت با آن مخالفت می کنند اما تندروها بالاخص حامیان آمریکایی، رژیم را تشویق می کنند که هرچه سریعتر باید به ایران حمله کند و در این حمله به تاسیسات هسته ای ایران حمله کند.

نشنال اینترست ضمن انتقاد از این موضوع نوشت: خاورمیانه در آستانه جنگ تمام عیار منطقه ای قرار دارد. اسرائیل اخیرا حملاتی را علیه ایران انجام داده است. در حالی که رژیم از هدف قرار دادن تاسیسات هسته ای و نفتی ایران اجتناب کرد، اما هنوز این خطر وجود دارد که حملات موشکی پیاپی بین رژیم اسرائیل و ایران، ایالات متحده را به جنگ دیگری در خاورمیانه بکشاند.

این رسانه تشریح کرد: داستان از این قرار است که حامیان حمله رژیم صهیونیستی به ایران، در توانایی رژیم برای حذف ظرفیت های هسته ای ایران اغراق می کنند. افرادی مانند نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم و جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا، ارتش اسرائیل را برای حمله به قابلیت‌های هسته‌ای ایران تشویق می کنند. اطلاعات نظامی آن ها همیشه ناقص است و بعید به نظر می رسد که رژیم اسرائیل از همه ظرفیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی اطلاع داشته باشد. برای نمونه، ایران احتمالاً فناوری تحقیقات هسته‌ای و مراکز خود را در سراسر کشور پراکنده کرده است تا هدف‌گیری را دشوارتر کند. اگرچه ایران تنها دو سایت غنی‌سازی دارد که می‌توانند اورانیوم خود را تا حد لازم برای داشتن سلاح هسته‌ای غنی‌سازی کنند، اما آنها تأسیسات هسته‌ای خود را سخت‌تر کرده است – حداقل یکی از آن‌ها در اعماق زمین مدفون شده است که حتی حملات هوایی ایالات متحده نیز بعید است آن را نابود کند. این امر شناسایی و نابودی این قابلیت‌های هسته‌ای را برای اسرائیل دشوارتر می‌کند و به مشارکت ایالات متحده نیاز دارد تا شانس بیشتری برای نابودی آنها داشته باشد.

دانش هسته ای نابودشدنی نیست

بنجامین گیلتنر کارشناس مسائل دفاعی معتقد است حتی در سناریوی بسیار غیر محتمل اگر رژیم اسرائیل تمام قابلیت‌های هسته‌ای ایران را نابود کند، تهران همچنان دانش لازم برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای را حفظ خواهد کرد. به همین دلیل باید گفت دانش هسته ای جمهوری اسلامی هرگز از بین نمی روند. اگر تل آویو سعی کند تهران را با زور خلع سلاح هسته‌ای کند، ایران هم در آن صورت متقاعد می‌شود که تنها راه برای باقی ماندن امنیت واقعی، دستیابی به زرادخانه هسته‌ای برای توازن قوا در نظام بین الملل است و این پیامدی به مراتب بدتر است.

نشنال اینترست در ادامه افزود: کسانی که از حملات پیشگیرانه علیه ایران حمایت می کنند ادعا دارند که ایران از زرادخانه هسته ای خود به عنوان باج خواهی هسته ای به عنوان بازدارنده در برابر تغییر رژیم اسرائیل استفاده خواهد کرد و دست به ریسک بیشتری خواهد زد. همانطور که کنت والتز نوشت: «یک دلیل بزرگ برای مقاومت آمریکا در برابر گسترش سلاح‌های هسته‌ای این است که اگر کشورهای ضعیف سلاح‌های هسته‌ای داشته باشند، آن ها جای ما را تنگ خواهند کرد». بنجامین دی. گیلتنر، تحلیلگر دفاعی و سیاست خارجی مستقر در آمریکا در انتها نتیجه می گیرد: اگرچه ترور رهبران حزب الله و حماس توسط رژیم اسرائیل، انگیزه تهران را برای دستیابی به سلاح هسته ای افزایش داده است اما به تعبیر ماکیاولی، احتیاط حکم می کند گزینه ای با کمترین بدی از میان بدترین گزینه ها انتخاب شود (انتخاب بد از بدتر) و در این مورد، گزینه بد پیش روی رژیم اسرائیل و آمریکا، همان اجتناب از حملات پیشگیرانه به تاسیسات هسته ای ایران است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.